Att längta efter ett Levain

 

Ibland blir det så, att jag har svårt att sova. Tankarna flyger omkring, massor av småsaker som jag måste komma ihåg att göra. För att komma till ro så brukar jag då tänka på drömbilder. Nu för tiden så brukar det vara någonting som har med pensionatet att göra. I natt så började jag tänka på hur frukosten skulle se ut under sommaren, vilket brödfat jag skulle lägga upp brödet på. I från den tanken så är det lätt att börja tänka på vilket sorts bröd som ska ligga där på brödfaten. 

Jag har alltid varit mest förtjust i vitt bröd. Trodde att surdegsbröd var nåt som var grovt och med en ”massa nyttigt för magen”. Tänk vilken lycka det var första gången jag smakade på Levain! Vitt bröd! Bara vetemjöl, vatten och salt. Ni som inte har ett bageri i närheten kan gå in på Saras sida, där beskriver hon hur man gör om ni nu blir sugna! Sara bakar

Hela sommaren kommer jag att servera Levain till alla mina gäster, för jag vill att alla ska får chansen att prova detta bröd. Jag kommer givetvis att ha annat bröd också, bakat från samma bageri om nu någon ändå vill ha något grövre bröd.

Så, nu sitter jag vid datorn, käkar Levain och tänker att det är tur att jag alltid har några skivor av brödet i frysen som jag tar upp och rostar när suget blir för stort.

Så här vackert exponeras bröden i bageriet, visst förstår ni att det är lätt att köpa för mycket….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: