Pensionatet är stängt tills vidare…

Det är med lite sorg i hjärtat jag ska berätta att pensionatet inte kommer att ha öppet under våren. 

Förra sommaren var lite väl kaotisk med tre små barn och två företag i huset. Kafferosteriet går bra och fast vi inte tänkt ha någon butik i somras, så var det många nyfikna och intresserade personer som kom varje dag i somras. Detta vill vi verkligen inte förlora, men förra året kände vi att vi inte hade tid för alla frågor. Nya återförsäljare kommer även in varje vecka och vi känner att för att kunna fokusera på rosteriet så behöver jag jobba där ännu mera.

Pensionatet är oerhört roligt och vi möter så många trevliga människor där varje dag. Tyvärr är inte säsongen så lång utan vi bestämde oss i vintras för att hyra ut lokalerna till andra behövande. Lokalerna stod tomma samtidigt som det var många flyktingar som fick bo i tältläger.

Till en början hade vi tänkt hyra ut lokalerna till Migrationsverket under lågsäsongen dec-maj för att sen öppna upp pensionatet igen under sommaren. 
Men all långsam pappershantering från Migrationsverket har gjort att nu, i måndags, kom de första gästerna från Migrationsverket. Vi hade hoppats på att få kontrakt på ca 6-12 månader för detta boende. Tyvärr ville migrationsverket annat, så vi har bara fått kontrakt till slutet av maj, alltså 6 veckor. Jag hoppas verkligen att vi senare får förlängt, det är oerhört synd om flyktingar som ska flyttas runt som de får göra nu. 

Så… i dagsläget går det inte att göra några sommarbokningar hos oss. Vi vet helt enkelt inte om det ska bo pensionatsgäster eller flyktinggäster i rummen… Jag kommer givetvis att berätta på hemsidan när det blir aktuellt att öppna upp pensionatet, och jag hoppas att ni har förståelse för detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: