Om Slöinge Pensionat

Med anor från 1920-talet

En gång i början av 1900-talet levde en ung kvinna vid namn Augusta Nilsson. Hon var älskarinna åt krögaren på Torups Gästgiveri. När han dog fick hon av hänsyn till hans familj inte ärva krogverksamheten, utan tilldelades i testamentet istället en ansenlig summa pengar. Augusta visste precis vad hon ville göra – driva ett eget hotell. 1924 stod Slöinge hotell klart, och hade i stort sett samma utseende då som idag.

Kulturminnesmärkt

1996 köpte Slöinge Bygdegårdsförening huset och renoverade det från topp till tå under flera års tid. Renoveringen bekostades av Boverket och Falkenbergs Kommun och det gamla hotellet är redovisat som kulturminne – byggnad av särskilt kulturhistoriskt värde.

Idag

Vi som driver Slöinge Pensionat heter Anna och Daniel Eråker. Vi bor själva i huset, på andra våningen, tillsammans med barnen Ludwig(6 år), Ellen (4 år) och Elsa (1,5 år) samt hunden Dilba. Vi blev blixtförälskade i huset när vi såg det första gången och köpte det i januari 2010. Vi drog igång renoveringen under våren och Ellen föddes mitt i renoveringen, i slutet av mars. I början av juni samma år öppnade vi pensionatet.

Vi drev pensionatet i tre år, Anna på heltid och Daniel som tog föräldraledigt från sitt ordinarie jobb under somrarna för att passa barnen. När så Anna blev gravid med Elsa bestämde vi oss för att ta ett ”familjeår”, Daniel slutade jobbet för att kunna utveckla sin passion för kaffe. I juli 2013 startades Slöinge Kafferosteri i huset. Passa på att fråga om kaffe och ni får gärna en liten rundtur i rosteriet.

Vi försöker vara tysta på kvällarna så ni inte blir störda, men ibland händer det ändå att barn gråter till eller att hunden skäller lite. Om ni absolut inte vill bli störda av ljud så försök att inte boka rum 4, för det rummet ligger precis under vårt sovrum.

Vi har öppet på pensionatet hela sommaren, och under helgerna resten av året.

Slöinge Pensionat, alldeles intill den lummiga järnvägsparken.

I biblioteket kan du sjunka ner med en god bok framför brasan.

I salongen serverar vi frukosten. Vid fint väder äter många i trädgården.

%d bloggare gillar detta: